Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka Dia Menyayangimu,

Bila Dia Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,

Bila Dia Tidak Makbulkan Doamu,
Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.

Oleh itu,
Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH
Dalam Apa Jua Keadaan Pun,

Kerana Kasih sayang ALLAH Itu
Mendahului KemurkaanNya..

Apa itu sne?

at Saturday, August 04, 2012
Bismilahirrahmanirrahim...

Bila sakit kene ikhtiar cari ubat, tapi tak semestinya bila sakit je kene cari ubat, yang tak sakit boleh kekalkan kesihatan dengan supplemen juge ya. Apakah kepentingan supplemen ini pada kite?

Jom baca dan fahamkan sekejap!

Apa fungsi utama kapsul SNE?
Ia menawarkan manfaat pengekstrakan yang pantas, bebas daripada toksik dan kontaminasi demi memastikan terbitan nutrien yang maksimum daripada minyak biji seabukthorn. Proses pengestrakan yang bersuhu rendah turut memastikan kebanyakan nutrien yang diperlukan tubuh manusia diesktrak dengan sempurna.

Ia adalah supplemen kesihatan dan tidak mengandungi sebarang hormon, pewarna tiruan, bahan awet atau bahan kimia pertanian. Ia bebas daripada toksik atau kesan sampingan.

Dos pengambilan ?
 dewasa: 2-4 biji ( 2 kali sehari )
RM3.30/sebiji ( harga ahli )
RM220 / kotak
Termasuk postage
hubungi talian dia atas untuk order!
Sebenarnya banyak manfaat daripada pengambilan kapsul SNE ni. Nanti kite akan cerita lebih lanjut maanfaat mengenai kapsul ni lebih lanjut berserta testimoni..Tunggu dalam entri seterusnya ya :)

Kesyukuran

at Friday, August 03, 2012

Bismillahirahmanirrahim....
alhamdulillah...syukur alhamdulillah...
apa yang diharapkan telah tercapai...

Sesungguhnya doaku tidak cukup kuat.
Aku tahu doa ibu dan bapaku
tiada hijab, diangkat ke langit
terus menerus...

Alhamdulillah syukur..
dapat result terus cium ibu,
salam tangan abah kite.
*kite sedih*

03 Ogos 2012
memori paling indah.
rezeki datang bertimbun, dalam sekelip mata.
akakku turut mendapat tawaran bekerja.

syukur alhamdulillah, ibu abah gembira tak terhingga :)

Himalaya Peel-Off Mask

at Sunday, July 22, 2012
Assalamualaikum :)
Hai harini kite nak review tentang produk. Himalaya HERBALS Almond & Cucumber Peel-Off Mask. How you may differentiate sort of masks in the market and which is better for your skin? Foremost, feel your skin , touch it and how you concern about it when you feel your skin dah mula nak menua sebelum usia :( seminggu tak endah about your skin condition langsung pun satu masalah..*stress*.Prevention need to be made before it becomes worse. Cuti sem 2 bulan memang ada masa lah nak usik produk-produk muka jap. You can own this at any branch of Guardian + Watson or might be in my pocket.heh! Suka beli lepas tu buat perhiasan..Jangan sesekali ikut tabiat buruk ni...

   Why do I in love with this kinda mask?   
for sure sebab dia jenis peel-off. Compared to common liquid-based mask jenis sapu kat muka tu less effective to burnish your skin-stress/problems...this one kinda peel-off, mcm biasa apply evenly over you cleansed face...jangan pakai apa-apa toner (penyegar) sebelum sapu mask ini okey? lepas basuh muka, dap-dap je facial tower pada muka then sapu mask ni, leave it for 45 minutes (better). Just minutes goes by, you can feel your skin tightening and firming ( tegang! menegang! jangan pegang!  )...stay cool dengan muka berlumut...
baru beli bangga tayang botol :P

after 45mins, peel-off, jadi begitu....

kenapa jadi pecah-pecah?
( kan suppose dia jadi face-mould punye shape of mask? )... sebab kite kupas sikit2 bukan sekaligus tarik...the most important thing you must do when you peel off  dried-mask, you should avoid from peeling it too fast and hard. It might cause you hurt. really! rasa macam  orang tarik kulit you smbil cucuk dengan jarum laju-laju ( imaginasi melampau tapi betullah ini yang kite rasa sbenarnya kalau peeling off sekaligus )...It should be okey if you've used to it..alah bisa tegal biasa dah :) don't worry...lepas cabut mask kalau nak cleanse your face pun boleh utk buang sisa2 mask tak senonoh yang tinggal kat muka tu :)

4/5 stars awarded to this mask. much love! <3

Vitamin C Organik

at Saturday, July 21, 2012
It's my pleasure to share with all of you regard the benefits of  vitamin C for our health. As an introduction...see..
( lihat!..keorganikan yang nyata)

Ceritanya bermula... kite dah tak makan supplement ( makanan tambahan ) sejak habis sekolah menengah lagi. Dulu ibu kita selalu sogokkan ( ok! sogok yer? ) dengan gegula ( msa tu tak tau tu supplemen, kite paggil gula je.pandai! ) buatan AMWAY je mostly untuk pertumbuhan fizikal dan mental yang seimbang katanya :/ ibu suap, beserta bacaan doa sikit, kite ngap. Tapi kite tak pernah tau pun yang kita ngap tu sebenarnya vitamin yang sungguh bagus! ( oh! rupenye...skrg ni baru sedar kenapa? kenapa? dan kenapa? ) hurrmm..Terima kasih ibu :)

Tapi bila adik beradik kite semuanya dah meningkat dewasa, semua malas nak mam supplemen. Kenapa? Sebab terdapat menu makanan yang lebih menyelerakan daripada menelan pil-pil supplemen yang tidak semanis gula2 lagi :( Now, I should have realise supplementary diet ( makanan tambahan ) amatlah penting. Kesannya lihat lah diri anda skrg?lihat! You are what you eat. Meaning, Kalau kau makan burger , maggi , benda memanis je setiap hari kau lihatlah 'rupa' kau sendiri. elok ke tak elok? ok simpan ketat2. That is your own secret. Tak mau taw...

Now, kite dah mula makan supplemen cikit2..kene belajar dari skrg walaupun take time..kite tau dalam usia begini kita dah dah terlewat untuk dapat vitamin yang suppose..kite tahu badan kita dah mula tak boleh buat collagen sendiri..jadi terpaksalah kite makan collagen + legal vitamin lain..(wah! legal kan)..utk support pertumbuhan + kesihatan badan...( kalau agak2 kau ada alami sindrom sendawa tu meaning kau normal human beings yang nak membesar and boleh jadi besar lagi lah tu...:)

and before, kite penah amek dietary supplement shaklee Energized Soy Protein  (ESP), Vanilla Flavour..(shown above) memang bagus! kite minum susu ni sebab nak gemuk dan oleh sebab itu nawaitu kite terdorong and berhasil :) alhamdulillah..kite makan ikut prosedur, kalau nak gemuk @-@ better minum susu ini selepas mam :) 30-40 min AFTER meal, u should drink in proper way..yang best susu ni boleh campur dengan any kinda of drinks..for max effect, you should consume with any nutrious/booster drink ( minuman penggalak yang berkhasiat )..sbg cth, boleh bancuh dengan milo ke jus ke apa2 minuman yang berkhasiat.. ok faham? and kalau korang nak diet, you're advisable to consume it at least 30-40mins BEFORE meals...susu ni multifunction sesangat..( meaning memang superb! )...bila minum korang akan rasa kegebuan yang nyata and bila tinggal rasa mcam rindu nak lagi..huhu..cubalah kalau tak cuba tak tau kan..ibu, abah, nenek, atok, adik, moyang semua boleh minum, jangan tatot..:)

Dan sekarang, kite on consuming shaklee vitamin C ( sustained released ) 500MG..I'm taking 2 tablets/day making myself in complete of vitamin C 1000MG supplement each day..Baru mula consume on 18 July 2012..baru sangat..and  kita akan tunggu apakah pule hasilnya nanti..excited! :)
boleh order kat kite jugak :)

ce baca ni pulak:
yang ni information yang sangat berguna untuk kite semua REALISE kebaikan vitamin C sebenarnya:)
Marilah kita semua jadi sihat semampu yang boleh..prevention is better than cure.. oh yeah!

Prepare Sem 2: AM228 :)

at Friday, July 20, 2012
Bismilahhirahmanirrahim..
Here're all description FINAL EXAM PAPER
for SEMESTER 2 BACAS ( AM228 ) 

Preparation & Practice always make perfect..
Remember each Course Code, Do mind about lecturer's name too.Sceptical! Dont repeat the past mistakes. Please!
ADS404
Introduction To Public Administration
Answer
Part A ( Question 1-ALL)
Part B ( 2 out of 3 Questions )
*broader knowledge..read!*

ADS460
Management Principle And Practices
Answer:
Part A ( 5 Questions -ALL )
Part B ( 2 out ot 4 Questions )
*broad knowledge.. again read*

 ECO415
Economics
Answer:
Part A ( 2 Questions -ALL )
Part B ( 3 out of 4 questions )
*from zero to hero*

ADS465
Industrial Relation
Answer:
Part A ( 3 Question - ALL )
Part B ( 3 out of 5 Questions )

QMT412
Business Statistics
Answer:
5 Questions ( ALL )
*the delicious part of add math*

LAW299*
Business Law
Answer:
Part A ( 25 Objective Questions -ALL )
Part B ( 3 out of 7 Questions )
*Do install own RAM*

It's just a review. Hoping they love me. tehee :)
" GOOD LUCK "
( eja and all )!

Ramadhan: Selamat Berpuasa!

at Thursday, July 19, 2012
Assalamualaikum reader,
I just wanna take this opportunity to wish all of you
"..SELAMAT BERPUASA +
MENGIMARAHKAN BULAN RAMADHAN.."

Tarikh Mula Puasa tahun ni: 
21 Julai 2012  /1 Ramadhan 1433H
( Sabtu )

Alhamdulillah kite dapat merasa puasa hari pertama ramadhan tahun ni. Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu rahmat, keberkatan, dan hidayah kepada semua muslimin dan muslimat :)

Puasa dengan erti kata sebenar. Mari perbanyakkan ibadat. Mudah-mudahan ibadat kite diterima oleh-NYA...Niat untuk jadi baik, baik dan baik selamanya..Amin..

Ini pesanan pada diri kite juge:

13/07/12:ACC114 smile yea!

at Wednesday, July 18, 2012
memula..segmented according topic
teraburai..
dah kemas, sepah lagi..takleh buat ape :P

Aku tidak layak untuk Firdaus-MU

at Friday, December 02, 2011

Redha

at Thursday, November 10, 2011

It would be so nice if

at Saturday, November 05, 2011

Penzahiran Pengorbanan..

at Saturday, November 05, 2011
Assalamualaikum semua.

"...dalam kehidupan ni..
kadang-kadang kita kene berkorban banyak 
untuk mendapatkan sesuatu yang sedikit... "

betulkan..?
xpe janji kita ikhlas.
macammana nak tau ikhlas ke tak?
diri sendiri je tahu :)
Perjalanan kita 
sebagai khalifah di bumi allah ini.
cukup berbeza-beza. 
Betapa misterinya mukjizat yang ESA 
pada makhluknya yang bernama....manusia. 
Termaktub,dah tertulis 'bahagian' kita seadanya.. 
Mampu atau tidak,redhanya kita pada ketentuan yang ESA ..?

Hanya kita yang empunya rasa 
 Jalanmu mungkin tak sama..dengan laluanku. 

Keperitanmu mungkin tak cukup berbekas di hati aku. 
Pengorbanan besar bagimu 
mungkin hanya secebis pada diriku 

 Pengorbanan kadangkala bisa jadi satu penzahiran 
yang maha hebat 
Tak perlu tutur manis bahasa
Tak usah diulangkata 
Pengorbanan Keredhaan atau Keterpaksaan?
 Biar APAPUN hakikat pengorbanan 
Hayati......Hargailah. 

Moga kita sentiasa di bawah keredhaanNYA.. 
Amin.

Salam Aidil Adha buat semua.
Maaf Zahir Batin.

Pesanan untuk semua :
Setiap kali melihat binatang dikorbankan, mari kita menyebut 
“Allahu Akbar” sebagai mengiktiraf Allah itulah yang 
Maha Besar menentukan ajal setiap yang bernyawa.      
 

Wahai Hati...

at Thursday, November 03, 2011
"...belajarlah kau hati supaya tidak berharap. 
mungkin banyak dosa yang aku sudah berjaya catit. 
jadi ini pembalasannya apabila kau berharap wahai hati.
dosa kering dosa yang kau sedar dalam tidak sengaja. 
tidak mengapa. 
biarkan hati kau mereka sakiti 
agar kau muhasabahkan diri wahai manusia... "

 

Addictiondiary Copyright © 2010 Design by nhmi