Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka Dia Menyayangimu,

Bila Dia Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,

Bila Dia Tidak Makbulkan Doamu,
Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.

Oleh itu,
Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH
Dalam Apa Jua Keadaan Pun,

Kerana Kasih sayang ALLAH Itu
Mendahului KemurkaanNya..

Order:Beautiess Clay

Asssalamualaikum semua...

Hari ni eja nak share sejenis bedak sejuk BEAUTIESS CLAY. 
Actually, dulu eja sekadar suka-suka je beli BC ni sebab tengok ramai kawan-kawan blogger yang cuba dan berpuas hati dengan penggunaan BC ni. Tapi tak sangka boleh terdorong nak jual BEAUTIESS CLAY ni secara borong atas permintaan kawan-kawan. Awal dulu, eja pakai selama seminggu dapat tengok hasil yang memuaskan. Pemakaian konsisten selama seminggu dapat menghasilkan kulit yang licin, jerawat kecut dengan cepat. Tak perlu picit lagi dah jerawat yang naik tetiba time datang bulan tu. hehe. Bila picit maka parut hitam pun mula mencacatkan muka. Dengan adanya Beautiess Clay ni, semua jadi mudah. Bancuh je BC ni dengan air atau penyegar atau air gamat, terus lumur kat muka. Bila kering basuh. Siap ! Muka tibe-tibe rasa tersangat lah gebuuuuuuu. Mudah je kan nak cantik :)

yang penting, jangan MALAS tahu? :) hehe

Cara pemakaian BEAUTIESS CLAY ni sama seperti bedak sejuk biasa. Bezanya BEAUTIESS CLAY ini lebih berkesan daripada bedak sejuk yang diperbuat daripada beras kerana ia diperbuat daripada 100% tahan liat tanpa bahan kimia. Tidak berbau masam. Originally made in Malaysia. Ia dipakai bersama dengan air gamat atau air tapis. Jadi, semuanya semulajadi, selamat dan suci tau ^__^. Tak perlu risau dengan segala bagai kesan sampingan.

Dan sekarang alhamdulillah, semakin hari permintaan BEAUTIESS CLAY ni semakin tinggi, ia juga telah mendapat tempat dalam kalangan orang atasan. Ramai yang dah kembali mencari produk semulajadi tanpa bahan kimia ( yang sebenarnya merosakkan kulit ).Sebab dah terlalu banyak produk skin care kimia yang kebanyakkannya merosakkan kulit di pasaran sekarang, jadi Eja dah boleh buat perbandingan sendiri produk mana yang lebih baik. Puas cuba macam-macam produk di pasaran sekarang tapi hasilnya amat-amat mengecewakan..So, I'M BACK TO NATURAL PRODUCT. Eja cuma boleh katakan yang terbaik pada BEAUTIESS CLAY ni sahaja. and kenapa BEAUTIESS CLAY je menjadi pilihan? 
Korang semua cubalah dulu baru tau :)

Eja buka ORDER pad sesiapa yang nak beli BEAUTIESS CLAY sebanyak 100 units dengan SPECIAL PRICE, kawan-kawan wajib isi dan submit dulu segala detail di sini ya,

InsyaAllah, eja akan balas thru email masing-masing secepat mungkin

ATAU, hubungi talian HOTLINE ni:
 014-7256390
017-2328797


Cara pemakaian BEAUTIESS CLAY: 

1. Dipakai cara basah 
 2. Ambil sekadar perlu secara pecahan 
 3. Larutkan dengan air mineral/ air bertapis/air suam/air gamat ( jika ada ).

Elakkan menggunakan air paip ( untuk membancuh ) kerana air paip dikhuatiri mengandungi KLORIN yang mana tidak elok untuk kulit.  

4. Seelok-eloknya amalkan pemakaian Beautiess Clay sebelum tidur dan biarkan semalaman 
 5. Boleh dipakai secara facial mask atau cara tepek kebahagian lapisan kulit yang perlu dirawat 
 6. Setelah pakai semalaman, keesokkan pagi wajah dan badan yang dilumur itu hendaklah dibersihkan dengan air suam atau air biasa sahaja.
7.  Elakkan penggunaan pencuci muka atau apa-apa krim pencuci yang berkimia ketika hendak membersihkan BEAUTIESS CLAY ini dari lapisan kulit.
8. Selepas muka bersih daripada clay ini,
muka boleh disolek seperti biasa :)

bentuk asal Beautiess Clay

satu unit dipecah kepada 1/4 ( sekali bancuh )


dibancuh sehingga clay menjadi sebatian likat


bancuhan baik akan menghasilkan
cecair separa likat seperti di atas :)

Lumur ke seluruh muka ( kecuali bahagian mata, mulut ) atau bahagian anggota badan lain.Tunggu sehingga kering kemudian bilas dengan air suam / air biasa sahaja.


sebatian Beautiess Clay setelah dibancuh
dengan air tapis/gamat.

Baki bancuhan boleh disimpan dalam bekas kedap udara.

Biarpun disimpan lama, ianya tidak berbau masam.

sangat mudah dan dipraktikal dibawa ke mana-mana :)

Khasiat “ Beautiess Clay “ 
( amat mujarab ) : 

1. Merawat jerawat dan menghilangkan jeragat

2. Mehilangkan parut jerawat dan merwat luka

3. Menyejukkan kulit sehingga terasa gebu dan halus

4. Mengembalikan warna kulit asal

5. Menghilangkan ruam pada kulit bayi dan orang dewasa

6. Mengeringkan muka yang berminyak

7. Memutihkan, menegangkan dan melembabkan kulit

8. Mengecilkan liang roma kulit

 9. Sebagai ‘ skrub ‘ untuk membuang daki dan sel-sel kulit mati.

10. Membasuh kemaluan wanita semasa & selepas haid untuk menghilangkan bau

11. Mengurangkan bahang kulit akibat terkena bahan api / minyak / air / benda panas.

 12. Melegakan bahang panas / hangus di kulit ketika mandi di pantai / di pulau.

13. Mengeringkan luka-luka biasa / luka akibat disebabkan kencing manis.

14. Mengembalikan bentul asal payudara selepas menyusukan anak.

15. Amat sesuai disapu ketika demam campak / demam biasa. ( disapu seluruh badan )

16. Amat sesuai untuk mandian lulur.

17. Boleh digunakan untuk bertayamum / samak. ( bagi orang Islam )

18. Menyejukkan kulit ketika terkena ‘ chicken pox ‘ serta tidak meninggalkan parut.

 19. Rawatan alternatif untuk semua jenis penyakit kulit termasuk kudis, kudis buta, bisul, panau.

-------------------------------------------------

Sebenarnya, terlalu banyak manfaat Beautiess Clay ni pada tubuh kita, eh! apa kata semua cuba dulu pakai Beautiess Clay ni. Dah cuba baru korang semua tahu khasiatnya. Sesiapa yang dah cuba pakai clay ni pasti dah merasai 'keajaiban' clay ni pada kulit sendiri kan :)

Jom baca apa komen diorang tentang Beautiess Clay ni pulak,

  Testimoni

p/s: click pada gambar screenshoot untuk baca dengan jelas ^__^





 

 

 

Addictiondiary Copyright © 2010 Design by nhmi