Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka Dia Menyayangimu,

Bila Dia Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,

Bila Dia Tidak Makbulkan Doamu,
Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.

Oleh itu,
Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH
Dalam Apa Jua Keadaan Pun,

Kerana Kasih sayang ALLAH Itu
Mendahului KemurkaanNya..

Himalaya Peel-Off Mask

at Sunday, July 22, 2012
Assalamualaikum :)
Hai harini kite nak review tentang produk. Himalaya HERBALS Almond & Cucumber Peel-Off Mask. How you may differentiate sort of masks in the market and which is better for your skin? Foremost, feel your skin , touch it and how you concern about it when you feel your skin dah mula nak menua sebelum usia :( seminggu tak endah about your skin condition langsung pun satu masalah..*stress*.Prevention need to be made before it becomes worse. Cuti sem 2 bulan memang ada masa lah nak usik produk-produk muka jap. You can own this at any branch of Guardian + Watson or might be in my pocket.heh! Suka beli lepas tu buat perhiasan..Jangan sesekali ikut tabiat buruk ni...

   Why do I in love with this kinda mask?   
for sure sebab dia jenis peel-off. Compared to common liquid-based mask jenis sapu kat muka tu less effective to burnish your skin-stress/problems...this one kinda peel-off, mcm biasa apply evenly over you cleansed face...jangan pakai apa-apa toner (penyegar) sebelum sapu mask ini okey? lepas basuh muka, dap-dap je facial tower pada muka then sapu mask ni, leave it for 45 minutes (better). Just minutes goes by, you can feel your skin tightening and firming ( tegang! menegang! jangan pegang!  )...stay cool dengan muka berlumut...
baru beli bangga tayang botol :P

after 45mins, peel-off, jadi begitu....

kenapa jadi pecah-pecah?
( kan suppose dia jadi face-mould punye shape of mask? )... sebab kite kupas sikit2 bukan sekaligus tarik...the most important thing you must do when you peel off  dried-mask, you should avoid from peeling it too fast and hard. It might cause you hurt. really! rasa macam  orang tarik kulit you smbil cucuk dengan jarum laju-laju ( imaginasi melampau tapi betullah ini yang kite rasa sbenarnya kalau peeling off sekaligus )...It should be okey if you've used to it..alah bisa tegal biasa dah :) don't worry...lepas cabut mask kalau nak cleanse your face pun boleh utk buang sisa2 mask tak senonoh yang tinggal kat muka tu :)

4/5 stars awarded to this mask. much love! <3
 

Addictiondiary Copyright © 2010 Design by nhmi