Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka Dia Menyayangimu,

Bila Dia Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,

Bila Dia Tidak Makbulkan Doamu,
Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.

Oleh itu,
Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH
Dalam Apa Jua Keadaan Pun,

Kerana Kasih sayang ALLAH Itu
Mendahului KemurkaanNya..

Vitamin C Organik

at Saturday, July 21, 2012
It's my pleasure to share with all of you regard the benefits of  vitamin C for our health. As an introduction...see..
( lihat!..keorganikan yang nyata)

Ceritanya bermula... kite dah tak makan supplement ( makanan tambahan ) sejak habis sekolah menengah lagi. Dulu ibu kita selalu sogokkan ( ok! sogok yer? ) dengan gegula ( msa tu tak tau tu supplemen, kite paggil gula je.pandai! ) buatan AMWAY je mostly untuk pertumbuhan fizikal dan mental yang seimbang katanya :/ ibu suap, beserta bacaan doa sikit, kite ngap. Tapi kite tak pernah tau pun yang kita ngap tu sebenarnya vitamin yang sungguh bagus! ( oh! rupenye...skrg ni baru sedar kenapa? kenapa? dan kenapa? ) hurrmm..Terima kasih ibu :)

Tapi bila adik beradik kite semuanya dah meningkat dewasa, semua malas nak mam supplemen. Kenapa? Sebab terdapat menu makanan yang lebih menyelerakan daripada menelan pil-pil supplemen yang tidak semanis gula2 lagi :( Now, I should have realise supplementary diet ( makanan tambahan ) amatlah penting. Kesannya lihat lah diri anda skrg?lihat! You are what you eat. Meaning, Kalau kau makan burger , maggi , benda memanis je setiap hari kau lihatlah 'rupa' kau sendiri. elok ke tak elok? ok simpan ketat2. That is your own secret. Tak mau taw...

Now, kite dah mula makan supplemen cikit2..kene belajar dari skrg walaupun take time..kite tau dalam usia begini kita dah dah terlewat untuk dapat vitamin yang suppose..kite tahu badan kita dah mula tak boleh buat collagen sendiri..jadi terpaksalah kite makan collagen + legal vitamin lain..(wah! legal kan)..utk support pertumbuhan + kesihatan badan...( kalau agak2 kau ada alami sindrom sendawa tu meaning kau normal human beings yang nak membesar and boleh jadi besar lagi lah tu...:)

and before, kite penah amek dietary supplement shaklee Energized Soy Protein  (ESP), Vanilla Flavour..(shown above) memang bagus! kite minum susu ni sebab nak gemuk dan oleh sebab itu nawaitu kite terdorong and berhasil :) alhamdulillah..kite makan ikut prosedur, kalau nak gemuk @-@ better minum susu ini selepas mam :) 30-40 min AFTER meal, u should drink in proper way..yang best susu ni boleh campur dengan any kinda of drinks..for max effect, you should consume with any nutrious/booster drink ( minuman penggalak yang berkhasiat )..sbg cth, boleh bancuh dengan milo ke jus ke apa2 minuman yang berkhasiat.. ok faham? and kalau korang nak diet, you're advisable to consume it at least 30-40mins BEFORE meals...susu ni multifunction sesangat..( meaning memang superb! )...bila minum korang akan rasa kegebuan yang nyata and bila tinggal rasa mcam rindu nak lagi..huhu..cubalah kalau tak cuba tak tau kan..ibu, abah, nenek, atok, adik, moyang semua boleh minum, jangan tatot..:)

Dan sekarang, kite on consuming shaklee vitamin C ( sustained released ) 500MG..I'm taking 2 tablets/day making myself in complete of vitamin C 1000MG supplement each day..Baru mula consume on 18 July 2012..baru sangat..and  kita akan tunggu apakah pule hasilnya nanti..excited! :)
boleh order kat kite jugak :)

ce baca ni pulak:
yang ni information yang sangat berguna untuk kite semua REALISE kebaikan vitamin C sebenarnya:)
Marilah kita semua jadi sihat semampu yang boleh..prevention is better than cure.. oh yeah!
 

Addictiondiary Copyright © 2010 Design by nhmi