Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka Dia Menyayangimu,

Bila Dia Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,

Bila Dia Tidak Makbulkan Doamu,
Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.

Oleh itu,
Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH
Dalam Apa Jua Keadaan Pun,

Kerana Kasih sayang ALLAH Itu
Mendahului KemurkaanNya..

Suksis : Menembak Di Mantin !

at Sunday, January 23, 2011
Gambar diambil dari belakang.
Sebabnya masa ni pegawai tak benarkan ambil gmbar
dari depan. I were remember, there is one pegawai
yang keluarkan arahan cmni bunyinye...lebih kurang
"sesiapa yang dengan sengaja datang ke
hadapan tanpa tujuan penting, dia tidak dibenarkan menembak,
nanti sia-sia je datang sini tapi tak menembak pun"
..tatot kot ..haha
mencicit kiteorang lari ke belakang..
Encik Anuar Berahim tu la
yang cakap, yang misai tebal tu..
( in picture : orangnya yang dekat dengan payung tu )
but actually he very the kind-hearted you know..?
Saje buat muka2 menakutkan..yela, maklumlah masa ni
kan baru 1st time kami pergi menembak.
Nak tak nak, ikut je lah arahan yang berkuasa..
haha, berkuasalah sangat ye..
During this moment, I were landing
atas lapik tu. Encik Jamal beri arahan and semangat
masa nih. I were really thankful to him for sure.
Dengan adanya beliau,
adalah semangat sikit. Thanks !
Tibalah masa saya untu menembak setelah
hampir sejam menunggu giliran..haha
Kat belakang saya, tu lah oleh Tuan Mail, Tuan Penyelaras
Kor Suksis Universitu Malaya.
Masa ni, beliau membantu saya supaya terus mehabiskan
setiap butir peluru dalam M16 tu...
( dalam kata lainnya saya tak larat nak habiskan
baki butir2 peluru tu...ok? nak pengsan !!! )huhu
I meant I cannot manage to handle its weigh
argggg,,sungguh berat kot.

Tambah cuaca terik tu, berpeluh punya lebat.
naseb baik ade yang membantu..haha...
ni lah kali pertama pergi shoot. ahha..
macam2 pengalaman dapat. best + fun + tired.
Semua dalam satu lah senang cita.
But untuk aktiviti menembak kali kedua
sebagai inter suksis dah tak dapat join ler lagi.
Cause I'm have become the ex-suksis already...
Anywy, I just want to dedicate my wish to S.u.k.s.i.s
Thank You So Much ! Love'em...
 

Addictiondiary Copyright © 2010 Design by nhmi